Participare inedită a Facultății Arte Plastice și Design la „Ziua Designului Italian”

În data de 1 Martie 2018, Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” a participat la evenimentul „Ziua Designului Italian”, organizat de către Ambasada Italiei în Republica Moldova.

În Republica Moldova designul italian este celebrat prin expoziția „Istoria Designului Italian: Excelență și Sinergie”, desfășurată la Muzeul Național de Artă al Moldovei, în cadrul căreia este expusă și colecția vestimentară a studentei Facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă” – Cataraga Olga

În cadrul expoziției sunt afișate 25 de panouri ce ilustrează istoria designului italian începând cu avântul economic de după război, cu realizarea primelor mijloace de transport populare, precum Vespa Piaggio (simbolul de neuitat al filmului ”Vacanțe la Roma”, cu Gregory Peck și Audrey Hepburn) și Fiat 500, până la producțiile din zilele noastre.

Expoziția va fi deschisă în perioada 2-4 martie la Muzeul Național de Artă a Moldovei între orele 10:00 și 16:30.

„Ziua Designului Italian în Lume” a fost celebrată în 100 de orașe ale lumii, scopul acesteia, fiind promovarea culturii și sistemului de producere italian prin acțiuni integrate dintre cultură, economie, limbă și cercetare științifică.

Participarea la Ziua Designului Italian reprezintă continuitate a colaborării culturale dintre Facultatea Arte Plastice și Design și Ambasada Italiei.

Având aceeași origine latină, cultura Italiei va servi drept sursă de inspirație inepuizabilă pentru tinerii creatori din Republica Moldova.

 

Sursa: realitatea.md

De asemenea, ai putea dori...