Interdisciplinaritate şi dialog multicultural

În actualul context al globalizării, care instituie un adevărat dialog al culturilor, devine necesară explorarea, din multiple perspective, a unor subiecte legate de interdisciplinaritate şi multilingvism.

Facultatea Transfrontalieră din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” se prezintă ca un instrument îndreptat spre stabilirea de legături trainice între diferite instituţii de învăţământ superior, aspect evidenţiat de legăturile puternice pe care le are cu universităţile din Republica Moldova şi Ucraina. Astfel, plasându-se sub semnul internaţionalizării, facultatea este interesată să faciliteze schimbul de idei în domeniul multilingvismului şi multiculturalităţii, în aşa fel încât să se poată deschide noi direcţii în cercetarea ştiinţifică.

Universitatea Pedagogică de Stat Ion Creangă din Chişinău este unica instituţie de învăţământ superior de stat cu profil pedagogic din Republica Moldova şi, în acelaşi timp, un partener valoros, care sprijină demersurile transfrontaliere menite să intensifice comunicarea ştiinţifică şi didactică.

Pentru mai multe informații accesați AICI

De asemenea, ai putea dori...