În legătură cu starea de urgenţă în sănătatea publică

În legătură cu starea de urgenţă în sănătatea publică din țară și din lume, e necesar de respectat următoarele recomandări:

1.Măsurați-vă temperatura corpului  în fiecare zi înainte de a merge la lecții. Dacă temperatura corpului dvs. este peste 37 de grade, ori dacă aveți oricare dintre următoarele simptome – tuse uscată și dificultăți de respirație, dureri în gât, congestie nazală, slăbiciune, panică, diaree, dureri abdominale, vă rugăm să stați acasă!!!

Solicitați asistență medicală specializată din timp pentru a reduce riscul de a dezvolta o infecție mai severă și informați lucrătorii medicali despre istoricul de călătorie recent. Sunați la 112, medicul de familie la locația actuală sau la punctul medical al universității 022-24-49-70

  1. Pentru a intra în toate clădirile și structurile auxiliare ale Universității, este obligatoriu să purtați mască de protecție și mănuși și un dezinfectant pentru mâini.
  2. Spălați-vă pe mâini des cu soluție pentru mâini pe bază de alcool sau cu săpun și apă. Mențineți distanța socială de cel puțin 1 metru, mai ales cu cei care tușesc, strănută și au febră.

Nu atingeți gura, nasul și ochii cu mâna.

  1. Asigurați-vă că și dvs. și oamenii din jurul dvs. urmați o igienă respiratorie bună. Aceasta înseamnă să vă acoperiți gura și nasul cu un șervețel, sau să strănutați și tușiți în pliul cotului. Apoi aruncați imediat șervețelul folosit.

      DOAR ÎMPREUNĂ PUTEM ÎNVINGE VIRUSUL!

De asemenea, ai putea dori...