Facultatea de Arte Plastice și Design a participat la Maratonul utilizatorului

Facultatea Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”, pe data de 17 octombrie 2017, a participat la Maratonul utilizatorului, organizat în cadrul programului  „Fondul de Dezvoltare a Bibliotecii Moderne” susținut de Programul Novateca/IREX Moldova, ca platformă de instruire și interacțiune între bibliotecari și utilizatorii activi în susținerea bibliotecilor publice, desfășurată în incinta Bibliotecii Municipale „B.P. Hașdeu”.

La Maraton au participat studenți din mai multe instituții de învățământ, printre care și studenții Facultății Arte Plastice și Design, UPS „Ion Creangă”: Scutelinic Marina, Bahnari Sergiu. Participanții la maraton au discutat și analizat diverse idei de elaborare a designului bibliotecii publice din sectorul Ciocana. Ulterior, conceptul prezentat de către studentul Bahnari Sergiu a fost aprobat,  urmând să execute proiectul propriu zis al bibliotecii.

La Maratonul Utilizatorilor participanții au avut posibilitatea să dezvolte abilitățile și competențele proprii prin diverse forme de interacțiune, precum: training-uri, brainstorming, discuții, experimente, jocuri, servind drept model platforma de instruire și interacțiune între bibliotecari și utilizatori.

Participanții la maraton, au asistat la instruiri și demonstrații, fiind ghidați de bibliotecari la următoarele sesiuni:

  • crearea articolelor pentru Wikipedia (WikIncubator);
  • scanarea coperților publicațiilor din colecția „Moștenire” (ScanLAB);
  • elaborarea unei interfețe atractive pentru catalogul electronic al BM „B.P. Hașdeu” (RemakeOPAC);
  • crearea unui prototip de design atractiv pentru un maker space în bibliotecă (DesignStudio).

Acest format de eveniment este organizat pentru prima dată în comunitatea bibliotecară pentru utilizatorii cei mai activi, care are drept scop, susținerea inovației și spiritului creativ al membrilor comunității.

 

De asemenea, ai putea dori...