Expoziția „Împreună, artă și credință”

Facultatea de Arte Plastice și Design a Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din data de 10 octombrie 2017, , participă la Expoziția de icoane și miniaturi „Împreună, artă și credință” Ediția I, desfășurată în incinta Muzeului Mitropolitan al Catedralei Mitropolitane din Iași, România.

Expoziția comună de pictură religioasă a fost inițiată în urma vizitelor reciproce a profesorilor și studenților celor două facultăți(2016-2017) și în baza acordului de colaborare.

Astăzi, 10 octombrie 2017, a avut loc vernisajul Expoziției de pictură religioasă, la care au participat studenți ai Universității Alexandru Ioan Cuza și ai Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Lucrările studenților Facultății Arte Plastice și Design au fost realizate în cadrul cursurilor: Pictură religioasă și Iconografie, sub îndrumarea doamnei Natalia Golenco, lector superior la Catedra Pictură, Facultatea Arte Plastice și Design și specialist coordonator în cadrul Centrului de Restaurare al Muzeului Național de Artă din Republica Moldova.

Icoanele prezentate în cadrul expoziției au fost inspirate din iconografia Bizantină, cu subiectele:

  • Buna Vestire,
  • Sfântul Nicolae,
  • Maica Domnului,
  • Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Lucrările au fost realizate în tehnică tradițională – tempera pe suport de lemn, respectându-se etapele procesului de lucru caracteristice tehnicii respective. Chipurile impresionează prin expresie lăuntrică profundă, delicatețe și o gamă cromatică rafinată.

De asemenea, ai putea dori...