Burse oferite de Institutul Suedez

Programul Visby face parte din schema internațională a guvernului suedez de oferire de burse și este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Suediei și administrat de Institutul suedez (SI). Programul urmărește creșterea capacității profesioniștilor care au ambiția de a avea un rol activ în societate și de a contribui la o dezvoltare pozitivă în țările de origine a aplicanților.

Programul caută să identifice solicitanți, care dau dovadă atât de capacitate intelectuală, cât și de potențialul de leadership, indiferent de vârstă, sex și viziuni religioase.

ELIGIBILITATE

Programul Visby oferă burse pentru un număr mare de programe de masterat începând din semestrul de toamnă 2020.

Se acordă prioritate solicitanților ce au o pregătire profesională excelentă și relevantă și cu experiență demonstrată din partea societății civile sau a sectorului public.

Candidații trebuie să aducă dovezi că au  experiență de muncă într-un domeniu legat de democrație, drepturile omului sau statul de drept.

Sunt eligibil pentru a aplica la Programul Visby, cetățeni din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Rusia sau Ucraina. Se acordă prioritate solicitanților care locuiesc în prezent într-una din țările eligibile.

Bursa oferită acoperă:

Taxe de școlarizare: plătită direct universității suedeze prin SI

Cheltuieli de trai:  10.000 SEK / lună

Subvenție de călătorie: 5.000 SEK / an universitar

Asigurare împotriva bolilor și accidentelor

Cota de membru al rețelei SI pentru viitorii lideri globali (NFGL) – o platformă care vă va ajuta să creșteți profesional și să vă construiți rețeaua în timp ce vă aflați în Suedia

Cota de membru al rețelei Alumni SI după expirarea perioadei de studii – o platformă pentru continuarea colaborării și dezvoltarea profesională ulterioară.

Detalii la adresa: https://www.europe.study/sweden/47-swedish-institute-scholarship.

De asemenea, ai putea dori...